Do R. Soboty poputuje takmer pol milióna eur na priemyselný park

28.11.2012 Rimavská Sobota

Rimavská Sobota 28. novembra (TASR) - Takmer pol milióna eur schválila hodnotiaca komisia Ministerstva hospodárstva (MH) SR pre Rimavskú Sobotu na pokračovanie v budovaní infraštruktúry priemyselného parku v areáli bývalých kasární.

Ako TASR informoval primátor mesta Jozef Šimko, pôvodne ich podporila zo svojej rezervy bývalá predsedníčka vlády Iveta Radičová sumou 1 milión eur. Po verejnom obstarávaní však za prvú etapu zaplatili približne polovicu. Zvyšné peniaze museli vrátiť, no ministerstvo súhlasilo s realizáciou druhej etapy.

Rimavskosobotská samospráva dostala z MH SR list, v ktorom im oznámili, že odborná hodnotiaca komisia schválila pre mesto dotáciu vo výške 449.000 eur. Primátor Jozef Šimko cestuje vo štvrtok 29. novembra do Bratislavy, aby podpísal novú zmluvu. "Predseda vlády reagoval na moju výzvu na výjazdovom zasadnutí v Poltári a dal pokyn ministrovi hospodárstva. Vďaka tomu peniaze, ktoré sme ušetrili, môžeme použiť na ďalšiu etapu budovania infraštruktúry. Teraz budem môcť bojovať za príchod zahraničného investora," povedal Šimko.

Samospráva po podpísaní zmluvy vypíše verejnú súťaž, aby sa práce mohli rozbehnúť na jar. Podľa plánov by mali úplne dokončiť infraštruktúru v priemyselnom parku, cesty dostanú asfaltový koberec a vybudujú aj kruhový objazd, ktorý uľahčí vjazd do bývalých kasární.
 

Vyberte región